23 Mayıs 2016 Pazartesi

Beton bahçe duvar fiyat

Beton Bahçe Duvar Fiyatı

Bahçeli bir alana sahipseniz; çevredekilerden rahatsız olmamak, rahatsızlık vermemek, özel mülk alanınıza başkalarının girmesini engellemek, sınırlarınızı belirlemek ve birçok haklı sebepten ötürü bahçe duvarı yaptırmalısınız. Bahçe duvarı yapılırken çevreye rahatsızlık vermemeli ve başkasını sınırları içerisine girmeden duvar yapımı sağlanmalıdır. Hayallerimizde ki bahçenin zarar görmemesi ve caydırıcı tedbirler almadan önce bahçe duvarını sağlamalısınız. Bahçe duvarı dışarıdan dengeli, sağlam ve bozuk gözükmemelidir. Arsa sınırlarınızın içinde kalmalıdır. Duvar yapım malzemelerine göre birçok çeşit türü bulunmaktadır. Kerpiç duvar, tuğla duvar, ytong duvar ve beton duvar olmak üzere çeşitlendirilebilir. Duvar yapımında bu türlerin en uygunu ve bakım sağlanarak temelleri sağlamlaşanı beton duvar türüdür. Bahçenize beton duvar yapılması duvarınızın ömrü ve kalitesini ortaya çıkartmaktadır. Duvar yapımından sonra duvarın yaklaşık 2 hafta kalıplar sökülmeden sulanması ve kalıplar söküldükten sonra da yaklaşık 1 ay süre ile sulanması gerekmektedir. Sulama zamanları sabah erken saatler ya da akşam geç saatlerde sağlanmalıdır. Beton bahçe duvarı anlatıldığı üzere bakımı kolay olmayan fakat ömrü uzun olan türdür. Buna göre beton bahçe duvar fiyatı da diğer türlere göre daha pahalıdır. Bir duvar yaptıracaksanız; türü ne olursa olsun duvarınız da fiyat değişikliği sağlayacak bazı malzemeler ve özelliklerden dolayı; fiyat değişiklikleri mümkündür. Duvarın uzunluğu, genişliği fiyata etki eden ölçülerdendir. Beton bahçe duvar fiyatı genelde metrekaresi 35 TL ve 65 TL arasında değişken fiyatlar da bulunmaktadır. Betonun daha sağlam olması için kullanılacak malzemelerden kaçınmamalısınız. Demir, beton sıvası, kalıp malzemeleri vb. ürünleri tedarik etmelisiniz. Bahçe duvarınızın sağlam yapılmaması manevi ve maddi kayıplara yol açmaktadır. Duvarın sağlamlığı, dengesi ve köşelerinin düzgün hazırlanması çok önemlidir. Duvarınızın yapılmasından sonra dilerseniz aksesuarlarla veya orman sarmaşık bitkileriyle duvarınıza görsellikler katabilirsiniz. 

Beton Çevre Duvarı
Yaşadığımı beldeler de park alanları, yol ayrım noktaları ve bazı belirlenmiş yerleri bölmek ve ayırmak amaçlı beton çevre duvarı oluşturularak, hem gelişen zararlardan korumak, hem de özel alan olduğunu belirtmek amaçlı yapılmaktadır. Bu duvar sisteminde malzemesi ve yapısı gereği daha sağlam ve uzun ömürlü olması nedeniyle daha çok tercih edilmektedir. Beton çevre duvarı, yapım yeri; özel mülk alanı için yapılıyorsa, bölgenin belediye ya da beldesinden izin alınması ve belirlenen sınırların dışına çıkmaması gerekmektedir. Çevre duvarı yüksekliğinin çok önemi bulunmamaktadır. Beton çevre duvarı yapılacak alanın önceden belirlenmesi ve duvar kalınlığı ve uzunluğunun kararlaştırılarak, belirlenen kısmın kazılması gerekmektedir. Beton çevre duvarı için sağlanan alan yaklaşık olarak bir-bir buçuk metre civarında kazılır. Bu alan içerisine demir çubuklardan kafesler oluşturularak, kalıplar oluşturulmaktadır. Kalıpların oluşumunda belirlenen alanda ki demir kafeslerin duvar için belirlenen sınırların dışına çıkmamasına özen gösterilir. Kafesler düzgün ve dengeli bir biçimde birleştirilerek duvar kısmının iskeleti oluşturulmaktadır. Beton çevre duvarı için hazırlanan beton sıvası kafeslerin arasından dökülür. Sıvalı beton tercih edilirse, oluşan duvara boya atmaya gerek kalmaz. Beton sıvası kafeslerden içeriye kalıpların arasında döküldükten sonra, kuruması beklenir. Kalıplar arasında kurutulmaya başlayan beton, her gün sabah erken saatlerde ya da akşam geç saatlerde sulanır. Yaklaşık bir-iki hafta arası sulandıktan sonra, kalıplar çıkartılır. Kalıpların çıkması ile tekrar sulama yapılmaktadır. Bu sulama işlemi yine aynı zamanlarda ve yaklaşık bir ay sürmektedir. Betonun sıklaşması ve kolay parçalanmaması sağlanır. Bu sayede daha uzun ömürlü ve kullanışlı olmaktadır. Betonun kurutulması için, bazı firmalar kimyasal kullanarak daha hızlı kurumasını sağlamaktadır. Kalıpların arasına beton sıvası dökülmeden önce karıştırılarak yapılan bu işlem zamandan tasarruf etmeyi sağlamaktadır.   www.bahceduvar.net

Ankara'nın semtleri Çankaya, Gölbaşı, Kazan, Akyurt, Beypazarı, Ayaş, Polatlı, Etimesgut, Pursaklar, Kızılcahamam, Çubuk, Bala, Mamak, Nallıhan, Keçiören, Haymana, Güdül, Sincan, Altındağ, Çamlıdere, Çankaya, Elmadağ, Gölbaşı, Kalecik, Şereflikoçhisar, Yenimahalle, Saimekadın, Solfasol, Balgat, Cebeci, Dikmen, Kasalar , Ayrancı, Bentderesi, Dikimevi, Kırkkonaklar, Dışkapı , Akköprü, Yüzüncü Yıl, Bağlum, Haymana , Etlik, Öveçler, Seyran Bağları, Gaziosmanpaşa 

5 Mayıs 2016 Perşembe

Beton bahçe duvarı ve Bahçe duvarı yapımı

Beton Bahçe Duvarları

Geçmişi çok eski tarihlere dayanan beton, bir yapı malzemesi olarak hemen hemen 5000 yıldır yaygın bir şekilde hemen hemen dünyanın her yerinde kullanılmaktadır. Kireç taşının ısıtılıp karbondioksitin çıkarılması sonucunda ortaya çıkan kirecin agrega adı verilen bir madde ile karıştırılıp beton harcı şeklinde kullanılmasıyla meydana gelen bu harç, farklı uluslar tarafından çeşitli şekillerde üretilerek kullanılmıştır. Örneğin Romalılar döneminde kireç hamurunun, adının bir İtalyan kasabası olan Pozzuoli’den gelen pozolan maddesinin geldiği pozolanik volkanik kül ve su ile karışımından meydana gelen kimyasal reaksiyonlar sonucu sertleşen jel ile harç elde edilmekteydi. Pozolan maddesinin patentinin ilk sahibi bir İngiliz olmakla birlikte, duvarcı olan başka bir İngiliz, 1824 yılında kireç taşını kille yakarak çimentoyu elde etmiştir. 

Günümüzde çimento yapı malzemesi, ömrü eskimeden pek çok yapıda kullanılmaya devam etmektedir. Birden fazla beton çeşidi olmakla birlikte dayanıklılık olarak hangisinin yapılacak olan yapıya uyacağını öğrenmek için bu iş ile ilgili bir uzmana danışılması yerinde bir davranış olacaktır. Beton bahçe duvarlarında da sürekli kullanılan bir yapı malzemesidir. Hatta bahçe duvar yapımı öyle gelişmiştir ki istenilen şekiller, kalıp üretim tesisleri sayesinde bahçe duvarlarına da uygulanabilmekte ve bu şekiller betona hiçbir etki etmemektedir. Özellikle iş yeri sahipleri bahçe duvarlarında kendi logolarını bastırmak istemektedir. İş yerinin değerine değer katan ve görsel olarak da güzel bir görünüm sağlayan bahçe duvar logoları işin ehli olan beton döküm ekibi sayesinde istenilen şekil ve kalitede yapılabilmektedir. Bu konuda uzmanlaşan firmaların da yıllar içinde çoğalmasıyla bu tür bir hizmet almak artık hem kullanılan yeni yöntemler hem de teknolojinin getirdiği imkanlarla çok zor ve sıkıntılı bir süreci kapsamamaktadır.
Beton, dayanıklı olması ve kolay kolay yıpranmaması sebebi ile yaygın olarak kullanılmaktadır. Sıklıkla rastladığımız yapı malzemesi betonun içeriğinde; çakış taşları, kum ve çimento malzemeleri yer almaktadır. Bunlar su ile karıştırılarak beton elde edilmektedir. Beton özel araçlar ile taşınmakta ve sürekli karıştırılmaktadır.

Betonun depreme karşı binaları korumak için de sıklık ile kolonlarda kullanıldığı görülmektedir. Ayrıca beton peyzaj ve güvenlik amacı ile yaygın olarak çeşitli alanları çevrelemek amacı ile ya da bahçe duvarı olarak da kullanılmaktadır. Bunların dışında betonun başka kullanım yerleri de mevcuttur. Betonun bir diğer kullanımı da perde duvar yapımıdır. Beton perde duvar yapımı çok sık rastladığımız bir şeydir. Betonun tercih edilmesinin en önemli sebebi dayanıklılık ve sağlamlıktır. Beton perde duvarlar uzun ömürlü olma özelliğine sahiptir. Beton perde duvarlar yük taşıyıcı işlev taşırlar. Bir bakıma perde duvarlar dikey taşıyıcıdır. Deprem yüklerini taşıyıcı bir özelliğe sahip olması nedeni ile hayati önem arz eder.


Beton perde duvarların son deprem yönetmenliğine göre olması zorunludur. Depreme ve depremin etkilerine karşı bir önlem olan perde duvarlar oldukça dayanıklı olması nedeni ile kolay kolay zarar görmemektedir. Depremin oluşturabileceği yük beton perde duvar ile taşınmaktadır. Beton perde duvar yapımı binayı dış etkenlere karşı korumaktadır ve olası zararları önlemektedir. Beton perde duvarlar fiberdir ve yapımı kolaydır. Beton perde duvarlar istenilen her ölçüde yapılabilmektedir ve monte edilme işlemi pratik ve basittir. Ancak gene de uzman bir usta ile çalışmak faydalı olacaktır. Eğer mevcut beton perde duvar yetersiz ise ya da güçlendirilmesi gerekli ise bu rahatlıkla yapılabilmektedir. Eğer perde duvarlar önceden hasar gördü ise onarımı mutlaka yapılmalı ve dikkatli olunmalıdır.